TodayToday63
Deze weekDeze week980
Nu Online
-
  • Laatste wijziging: maandag 13 mei 2024.

Duikplaatsen Wemeldinge-Kattendijke worden 5*-hotspot

Aan het populaire dijktraject tussen Wemeldinge en Kattendijke, waar zes duikplaatsen liggen, wordt momenteel hard gewerkt.

 Aan de bovenkant van de dijk worden onder andere zonneterrassen aangelegd waar duikers, duikcoördinatoren en andere recreanten een plek krijgen om te zitten, de wacht te houden of gewoon te genieten van het uitzicht. Ook wordt bij een aantal strekdammen aan de uiteinden een betere instap naar het water gemaakt. Bij Kattendijke Parking (duikplaats 64) komen bovendien warme douches, toiletten en een spoelbak. In het Belgische Zwevegem wordt binnen ditzelfde project een duiktank gerealiseerd.

De Nederlandse Onderwatersport Bond werkt samen met de NELOS, Provincie Zeeland, Provincie West-Vlaanderen (B), gemeente Goes en de gemeente Kapelle al enkele jaren aan de planvorming van dit project. “We zijn blij dat onze wensen nu daadwerkelijk worden uitgevoerd en dat dit duiktraject binnenkort de eerste hotspotduikplaats van Nederland wordt”, aldus Desmond van Santen, die namens de NOB bij het project is betrokken. Het project wordt gefinancierd door het Europese Interreg IV-programma ‘Grensregio Vlaanderen-Nederland’, de Provincie Zeeland, de Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Goes, Gemeente Kapelle, de NELOS en de NOB.

Bron:onderwatersport.org